INFORMACIJE O ABORTUSU

Možda razmišljaš:

Ja ne mogu biti trudna sa njim
Morat ću napustiti školu
Što ako moji roditelji saznaju?
Abortus će poništiti trudnoću
Fetus je dio mog tijela ... zar ne?

Mnoge žene su doživjele neplanirane trudnoće, abortuse i pokušavale da završe školu kao samohrane majke. To je razlog zašto želimo ti pomoći, jer mi znamo sa koliko teškom odlukom se suočavaš.

Prije nego što se naručiš za abortus, dođi i razgovaraj sa nama. Dok si ovdje možeš:

  • Potvrditi da si trudna
  • Odredite koliko dugo si trudna
  • Obrazovati se na različite postupke abortusa
  • Istražiti alternative mjesto abortusa

Sve naše usluge su besplatne i povjerljive, tako da nemaš šta izgubiti dolaskom kod nas. To je teška odluka da je doneseš sama, dopusti nam da budemo podrška za tebe u tom procesu. Možemo ti dati tačne podatke o abortusu i biti suosjećajani dok slušamo faktore koji te tjeraju da doneseš tu odluku.

 

 

 

 

Mi znamo da su neki izbori teži od drugih.

Mi smo ovdje da ti pomognemo.

Nastavite čitati više informacija o procedurama abortusa.

Informacije na našoj web stranici su namijenjene u svrhu opšteg obrazovanje i ne treba se oslanjati kao na zamjenu za profesionalni i / ili liječnički savjet.

PROCEDURA ABORTUSA

Medicinski abortus, obično do 8 sedmice nakon PMC (Posljedni menstrualni ciklus)

RU486, Mifepriston / Mifeprex "Pilula za abortus"

Kako djeluje pilula za abortus?

Ova tableta medicinski prekida trudnoću, ali ne hirurški. Napravljena je tako da blokira hormon progesteron koji je ključan u održavanju embrija živim. Većina dobavljača usluga abortusa će dati pilule ženi koja je do 8-9 sedmica trudna. Postupak za uzimanje pilula za abortus je kako slijedi:

  • abortus pilule se daju oralno na abortus klinici
  • Dva dana kasnije, druga tableta, misoprostol, obično se uzima u vlastitoj kući pacijenta.
  • Pacijent se vraća u kliniku kako bi se osiguralo da je cijeli embrij ispran van maternice.

Oko 5-8% žena koje uzimaju ovu tabletu će trebati hirurški zahvat, jer trudnoća nije prestala sa Mifeprex ili će trebati hirurški postupak da se zaustavi krvarenje.

Sedam sedmica od začeća

Koliko bi razvijena moja beba bila u ovoj fazi?


Mnoge žene su iznenađene kada saznaju da u ranoj trudnoći njihova beba već ima njegov ili njezin vlastiti skup DNA, srce koje kuca, ruke, noge, donju i gornju vilicu, i očne kapke. Neke žene koje su uzele RU486 prijavile su da su vidjele svoju bebu nakon što je izbačena iz maternice. Mnoge su rekle da su bile traumatizirane.

Šta su žene rekle poslije hemijskog abortusa

"Mogla sam vidjeti sklupčan fetus ... Njegove ruke su bile sklupčane u šakici."

"Imao je dvije tamne mrlje kao oči i mali kostur koji nije sasvim formiran ... mislim o ovome često ... osjećam se sasvim prazno."

"Ne bih preporučila to nikome. To je bilo najbolnije i najtraumatičnije iskustvo kroz koje sam ikada morala proći. Bila sam jako bolesna i to grozno iskustvo još uvijek živi sa mnom i danas."

Jedanaest sedmica od začeća

Priručnik vakuum aspiracije, obično između 7-15 sedmica poslije PMC

Dugi instrument koji se zove "Kanula" se ubacuje u grlić maternice. Ovaj instrument je priključen na usisnu mašinu koja kada se uključi usisa bebu u kontejner. Na kasnom abortusu u prvom trimestru, aborcionist će ispitati dijelove tkiva koji su usisani kako bi se osiguralo da je čitav fetus uklonjen, a ne samo dio njega.

Usisna Kiretaža, obično do 14 sedmica nakon PMC

Budući da je beba veća, doktor će možda morati koristiti instrument kako bi grlić maternice bio otvoren. Nakon što je maternica otvorena, fetus je usisan van. Aborcionist će onda predstaviti dugačku petlju u obliku kirete u maternicu da sastruže preostale dijelove tijela fetusa.

Dilatacija i Evakuacija (D & E), 12-24 sedmica nakon PMC


Šesnaest sedmica
od začeća


Dvadeset sedmica
od začeća


Postoje dva koraka za ovaj postupak:

  1. Proširenje grlića maternice (najčešće umetanjem laminaria, to su sušene alge) i
  2. Smanjenje veličine fetusa, tako da on ili ona će proći kroz grlić maternice.

Način na koji mnogi aborcionisti smanjuju veličinu fetusa je umetanjem pincete u maternicu žena i kidanjem beba komad po komad. Na taj način, dijelovi su manji i mogu proći kroz grlić maternice. Glava je zadnji komad koji treba biti uklonjen, slomljen pincetom, a zatim izvađen. Ponovo, dijelovi tijela bebe se broje i prati se evidencija da bi se osiguralo da su dijelovi tijela uspješno uklonjeni. Neki dobavljači će mjeriti stopalo bebe da potvrde koliko sedmica je on / ona stara.